Locuitorii satelor Feşteliţa şi Marianca de Jos vor beneficia de un drum care va uni cele două localități

Locuitorii satelor Feşteliţa şi Marianca de Jos, din raionul Ştefan-Vodă vor beneficia de un drum care va uni cele două localități. Totodată va fi asigurată şi conexiunea cu drumul naţional Chișinău – Căușeni, iar proiectul are scopul de a dezvolta infrastructura regională.

Drumul va avea o lungime de 3,5 kilometri. Oamenii din satele Feşteliţa şi Marianca de Jos nu vor mai fi nevoiţi zilnic să parcurgă câte 22 de kilometri pe jos, pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta.

„Deseori pe jos ieşim la raion din satul Feşteliţa parcurgem distanţa de o oră”.

Lansarea proiectului a fost un motiv de mare bucurie pentru localnici.

Autorităţile locale spun că vor putea deschide şi o linie de transport public.

„De mai mulţi ani ideea era că ar trebui drumul ăsta de construit, pentru că ar face o centură aici în zona Bugeaului, pentru a facilita atât transportul de mărfuri cât şi de pasageri în zona respectivă”, a comunicat primarul satului Feștelița, Nicolae Tudoreanu.

Lucrările de construcţie a drumului au demarat de câteva zile.

Proiectul este finanțat de Fondului Național pentu Dezvoltare Regională și are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei.

„Însă, în urma petrecerii licitaţiei, agentul economic ne-a oferit o sumă de 19 milioane de lei. În urma discuţiei cu agentul economic ne-a propus că anul acesta va fi finalizat drumul”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca.