Bucurie pentru copiii din Feşteliţa, Ştefan Vodă. Grădiniţa le-a fost reparată

Grădiniţa din satul Feşteliţa a fost reparată capital din banii donaţi de Guvernul României şi dispune acum de condiţii confortabile pentru micuţi.

La festivitatea dedicată inaugurării sediului renovat al instituţiei, copiii au pregătit o adevărată sărbătoare pentru oaspeţi.

Dorel şi Maria i-au întâlnit cu mare drag pe cei care le-au împlinit visul de a avea cea mai frumoasă grădiniţă din raion. Alături de colegii lor, micuţii au cântat şi au dansat, în semn de recunoştinţă pentru poporul român.

Pentru reparaţia capitală a grădiniţei au fost alocate două milioane de lei din banii nerambursabili oferiţi de Guvernul României.

„S-a reparat acoperişul grădiniţei, renovarea exterioară a grădiniţei, reparaţia capitală a blocului E cu două nivele”, a relatat directoarea Liuba Vozian.

La inaugurare au fost prezenţi şi oaspeţi de rang înalt.

„Un moment foarte emoţionant şi daţi-mi voie înainte de orice să le mulţumesc copiilor pentru faptul de a se fi pregătit atât de bine şi de a ne fi întâmpinat cu atâta ospitalitate. Suntem foarte bucuroşi, ne propunem să continuăm pentru ca acţiunile începute să aibă un deznodământ fericit”,  a spus ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă.

„20 de milioane de euro care s-au transformat în lucrări de renovare, de dotare şi a adus multe bucurii în sufletele copiilor, care merită pe deplin să frecventeze grădiniţe reparate, dotate”, a declarat deputatul Valentina Stratan.

Părinţii speră că micuţii vor veni cu mult drag la grădiniţa renovată.

Grădiniţa din satul Feşteliţa este frecventată de 160 de copii.